tirsdag 25. desember 2012

Om mogleg ~ verdas beste sjokoladekake

Her har eg brukt lys kokesjokolade, men bruk mørk kokesjokolade om du vil
ha mørkare kake. Det spelar ingen rolle for smakens skyld.
Ragnhils sjokoladekake

4 egg
3 dl sukker
piskes godt

125 gr margarin smeltes, ta av og ha i 1/2 plate kokesjokolade

3 dl kveitemjøl
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

steikes ved 175-180 i ca 40 minut

Krem ;

kremen kokes medan kaka steikes

2 egg
1 dl fløte
1,5 dl sukker
gje dette eit svakt oppkok og rør i

125 gr smør
1/2 kokesjokolade



la kremen stå i kjøleskap i minst 2 timer medan kakebotnen vert kald.

pisk så til krem blir lys, ca 5 min, del botnen og smør krem inni. Legg på toppen og fordel resten av kremen på kaka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar