lørdag 3. mars 2012

Deilige lapper

Her har eg teke utgangspunkt i Lapperøra me laga på kjøkkenskulen for 30 år sidan. Det er stort sett denne oppskrifta eg har brukt når eg har steikt lapper...

Originaloppskrifta er som dette;

3 egg
1 kopp sukker
2 koppar surmjølk
3 koppar kveitemjøl
1 ts natron

Steikes på helle eller tørr steikepanne på middels sterk varme.
Vanlegvis doblar eg denne, for det er kjekt å ha nokre lapper i fryseren...

Lappene på biletet her har eg gjort ein vellukka vri på;

6 egg
1 kopp sukker
1 kopp eplemos med bitar
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
4 koppar surmjølk
6 koppar kveitemjøl
2 ts natron

Nydeleg, lun smak av kanel, og lappene smakte som nysteikt dagen etterpå òg...
Server med f.eks bringebærsyltetøy og nyyyt!

1 kommentar: