Her har eg teke utgangspunkt i Lapperøra me laga på kjøkkenskulen for 30 år sidan. Det er stort sett denne oppskrifta eg har brukt når eg har steikt lapper...
Originaloppskrifta er som dette;
3 egg
1 kopp sukker
2 koppar surmjølk
3 koppar kveitemjøl
1 ts natron
Steikes på helle eller tørr steikepanne på middels sterk varme.
Vanlegvis doblar eg denne, for det er kjekt å ha nokre lapper i fryseren...
Lappene på biletet her har eg gjort ein vellukka vri på;
6 egg
1 kopp sukker
1 kopp eplemos med bitar
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
4 koppar surmjølk
6 koppar kveitemjøl
2 ts natron
Nydeleg, lun smak av kanel, og lappene smakte som nysteikt dagen etterpå òg...
Server med f.eks bringebærsyltetøy og nyyyt!
Mmmmmmm, her var det mye godt. Takk for at du deler.
SvarSlett